Toestelturnen meisjes A / B / C (TTm)

Vliegen aan de damesbrug, turnen op de balk of acrobatische reeksen aan de grond? Toestelturnen is de populairste gymdiscipline bij meisjes. Het is een individuele sport waar aan vier toestellen geturnd wordt: de damesbrug, balk, grond en sprong.

Aan de damesbrug zwaaien de gymnasten van de ene legger naar de andere en voeren ze intussen indrukwekkende salto’s uit. Op de 10 cm brede balk laat de gymnast zoveel mogelijk acrobatische technieken zien zonder het evenwicht te verliezen. De sierlijkheid, persoonlijkheid en techniek van de turnster wordt getoond tijdens de grondoefening. Zowel tempo als originaliteit en presentatie zijn hier belangrijk. Aan de sprong zien we dan weer de explosiviteit van de turnster in actie.

Je leert er rollen, op je handen staan, springen over toestellen en je ontwikkelt kracht, lenigheid, vormspanning en coördinatie.

Hier bij TKW bieden wij 3 niveaus aan… Toestelturnen C-niveau bieden wij max 9u aan. Toestelturnen B-niveau traint max 12u per week. Enkel na selectie kan toegetreden worden tot één van deze groepen.

Berichten

Turnshow 2024: Cirque de la Lune

100 jaar festival: Clubwedstrijd

Snoepverkoop

Seizoen 2023-2024

Talententest

Turnshow extra tickets, bereikbaarheid

Ticketverkoop turnshow (11 en 12 maart): 100 jaar Festival

Turnshow 11 en 12 maart: 100 jaar Festival

Trainers gezocht

Seizoen 2022-2023